hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dört şirketten ortak 3D gözlük

    Dört şirketten ortak 3D gözlük
    expand

    Panasonic, Samsung, Sony ve XPAND 3D, “Full HD 3D Gözlük Girişimi” adı altında standart bir 3D active gözlük geliştirme amacıyla işbirliği yaptı.

    Dört şirket bu yeni anlaşmayla, radyo frekans (RF) sistemli 3D active gözlük teknolojisi lisanslama üzerine birlikte çalışmayı hedefliyor. Bu teknolojiye tüketici 3D active gözlük ile televizyon, kişisel bilgisayar monitörleri, projektörler ve XPAND active shutter gözlüklü 3D sinema gibi 3D görüntü aktarıcıları arasındaki RF (kızıl ötesi) sistem protokolleri de dahil.

    Panasonic Türkiye VIERA Televizyon Grubu Ürün Müdürü Uluç Özler, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Markaların gözlüklerinin birbirini desteklememesi, 3D keyfini yakınlarınızla paylaşmak istediğinizde normalde ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla adette gözlük sahibi olmanızı gerektiriyordu. Bu da daha fazla para harcamanız anlamına geliyordu.

    Bu anlaşma Full HD 3D gözlüklerde farklı markaların birbirlerini desteklemesini sağlayacak bir standart getirecek ve böylece kullanıcılara çok önemli bir avantaj sağlanacak. Dolayısıyla farklı bir marka 3D TV’si olan arkadaşınızı akşam evde vereceğiniz 3D Sinema partisine veya maç izlemeye davet ederken ‘gözlüğünü kap gel’ diyebileceksiniz.”
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow